The Iconic Collection

Floating Sensation – Weightless Feel

Vi presenterar The Iconic Collection; en kombination av lyx, komfort och innovativ design. Med inspiration från vårt arv är kollektionen en hyllning till våra rötter och den fängslande skönheten i dess landskap.

Föreställ dig den pittoreska skärgården på Sveriges västkust. Där vågorna rytmiskt slår mot klipporna, den krispiga havsbrisen viner och den vilda ljungen sprider ut sig. Detta landskap kom att bli en inspirationskälla för Börje Thuleskär, grundaren av Carpe Diem Beds.

Uppväxt i trakten spenderade Börje all sin lediga tid i det idylliska landskapet. En varm sommardag vandrandes på Stora Kornö, bredde Börje ut sin picknic-filt på en bädd av Ljung, för att lägga sig ner och vila. När han slöt sina ögon upplevde han någon han aldrig gjort förut. Det var som en svävade sensation. En känsla av viktlöshet.

Sedan den dagen återfinns just den viktlösa känslan i komforten hos Carpe Diem Beds sängar. Och nu är den svävande sensationen en del av designen. 

"En hyllning till våra rötter"

Meet the Icons

The Iconic Collection består av fyra sängmodeller som var och en är döpta efter öar i den västkustska särgården. Dessa handgjorda sängar kan skräddarsys i 44 tyger från Classic Collection och Exclusive Collection.

Kungsö
Hällsö Valnöt
Hällsö Textil
Vindö

Svävande Design

Tack vare sin innovativa design saknar sängarna i The Iconic Collection traditionella sängben och vilar i stället på en centrerad bas, vilket skapar en illusion av att sängarna svävar ovanför marken.

Viktlös komfort

Alla sängar i The Iconic Collection kommer med Carpe Diem Beds patenterade Contour Pocket Spring System. Ett system som gör att sängen formar sig efter din kropps unika konturer och ger tryckavlastning för personlig komfort.