Designat för avkoppling

Stil, liksom komfort, betyder olika saker för alla - och vårt sortiment av sängar och tillbehör är designade för att inspirera till kreativitet och främja det unika. Vi tror att sängar inte bara ska vara lugnande för kroppen, utan även för själen. Därför har våra sängar en perfekt balans mellan lyxig komfort och utsökt stil.

Med olika ben, sänggavlar, tyg och funktioner kan du anpassa din säng så att den speglar din smak och personlighet samt dina behov. Och, eftersom trender kommer och går, kan du enkelt byta ut tillbehör utan att behöva byta säng.

Vår dröm är att din säng blir en integrerad del av ditt liv, och att den ger dig många år med vilsam sömn och estetisk glädje.

Skapa en stark designupplevelse

Förbättra designupplevelsen i ditt sovrum med vår sovrumsinredning. Noga utvald för att hjälpa dig att skapa dina drömmars sovrum.

Koppla av med dofter från våra doftljus tillverkade i Sverige med ekologiskt sojavax, eller upplev den lyxiga känslan i våra kimonos av mullbärssilke. Få till den sista touchen i ditt sovrum med nattduksbordet Holme i krom och en pläd i fuskpäls.

Byggda för hand

Det kräver mod, att sätta sitt namn på något och öppet deklarera det som "sitt verk". Den som gör det måste verkligen kunna stå för dess kvalitet. Självkänslan och stoltheten våra hantverkare känner när de sätter pennan mot sängramen säger mycket om deras hängivenhet.

Det säger även mycket om kvaliteten på våra sängar. En och samma sängmakare bygger din säng helt och hållet för hand, med fantastisk känsla för detaljer och ansvar. Dessa personer är mer än bara hantverkare – de är konstnärer, som stolt signerar varje mästerverk innan det lämnar deras händer och fyller sitt syfte i ditt hem och i ditt liv.

Alla våra sängar byggs för hand i Sverige av våra kvalificerade sängbyggare. Vi använder bara de bästa materialen – nordiskt furuträd, tyger från Designers Guild och The Romo group och ekologisk bomull.

Sov med ett gott samvete

Alla våra sängar uppfyller stränga miljökrav som gäller under hela sängens livslängd. Vi använder endast material av hög kvalitet - Talalay latex och tyger med OEKO-Tex®-märkning, ekologisk bomull och gåsdun från leverantörer som respekterar djurens välmående. Träet i våra sängramar kommer från ansvarsfullt odlade och miljömärkta skogar.

Innovation – Upptäck vårt banbrytande arbete

Alla sängar från Carpe Diem Beds är designade för att vitalisera kroppen genom att främja djup och lyxig sömn. Våra 5 unika patent är viktiga för sängens komfort och för din sömnkvalitet.  

J-POCKET SYSTEM

Kornö är utrustad med fjädersystemet J-Pocket som består av tvärställda pocketfjädrar i stål med ett viskoelastiskt lager i botten som gör sängen extra följsam och bekväm.

X-POCKET SYSTEM

Förutom topp- och bottenfjädring så har vi tagit fram ett lager i mitten: vårt X-pocket system. Detta lager fördjupar sängens fjädring samtidigt som det ger en stabiliserande effekt. X-pocket är det optimala valet för dig som vill ha kontroll över din position när du sover eller vilar, samtidigt som du vill ha maximal komfort och söker det lilla extra hos en säng.

CONTOUR POCKET SYSTEM

Contour Pocket System är ett patenterat fjädersystem som använder stoppningsmaterial inuti varje enskild fjäder, i stället för att stoppningen är placerad ovanpå fjädersystemet. Det unika fjädersystemet gör att varje enskild fjäder anpassar sig efter kroppens form och ger en oöverträffad följsamhet. Eftersom fjädersystemet har stoppning i varje enskild fjäder innebär det att varje fjäder kan stödja kroppen bättre, på både ytan och djupet. Tack vare detta tillåts musklerna att slappna av och ger en maximalt avslappnad sovposition.

VISCO ELASTIC BOTTOM LAYER

I samarbete med Spinalenheten på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg och massageterapeuter har Carpe Diem Beds utvecklat ett patenterat trögelastiskt bottensegment – Visco Elastic Bottom Layer. Det unika bottensegmentet verkar djupare ner i sängen och gör att de fjädrar som är mest utsatta för belastning sjunker ner, i stället för att trycka mot kroppen. Visco Elastic Bottom Layer gör att trycket mot kroppen minskar och främjar blodcirkulationen. Det gör att du kan sova ostörd under längre perioder på natten och därigenom maximera dina chanser till den viktiga djupsömnen.

BACK SUPPORT

Skaftö har ett inbyggt ryggstöd som är utformat för att du med en enkel knapptryckning på den trådlösa fjärrkontrollen ska kunna göra små justeringar av din kroppsposition. Tack vare sängbottens rörliga mittsektion kan du skapa en perfekt harmoni mellan höft- och axelparti på sängytan och få en ergonomisk ställning när du sover eller vilar.

LUMBAR SUPPORT

Vårt inbyggda svankstöd i Vindö och Marstrand ger extra komfort när du läser eller vill njuta av morgonkaffet i sängen. Svankstödet förhindrar att din rygg hamnar i en obekväm position. Den inbyggda motorn gör det enkelt att kontrollera vilken ryggposition som är mest optimal.

ANTI-PINCH SYSTEM

Vi har integrerat en mjuk polyesterlist på ramen på våra ställbara sängar, Saltö och Marstrand. Denna polyesterlist agerar som ett klämskydd när du sänker sängen till sin platta position och hjälper bland annat till att skydda barn från att klämma fingrarna i mellanrummet.