Allmänna villkor

Detta är villkoren som du godkänner genom att handla hos oss.

Allmänt

Denna hemsida tillhandahålls av Carpe Diem Beds som ägs utav Hilding Anders Sweden AB, org.nr 556289-7941, Datavägen 5, 453 38, Lysekil, Sverige. Benämningar såsom ”vi”, ”vår”, ”vårt” och ”oss” avser Carpe Diem Beds.

För att kunna registrera ett användarkonto hos oss samt ansöka om kredit eller köpa produkt(er) via vår hemsida måste du ha fyllt 18 år. Vid registrering av användarkonto eller köp av produkt(er) hos oss måste du godkänna dessa allmänna villkor, hädanefter kallade ”Allmänna Villkor”.

Dessa Allmänna Villkor gäller alla beställningar som görs av kunden, hädanefter kallad ”Konsumenten” eller ”du” respektive ”dig”, av produkter från Carpediembeds.se. Genom att godkänna våra Allmänna Villkor intygar du även att de uppgifter som du har lämnat är riktiga samt att du tagit del av informationen angående behandling av dina personuppgifter (se nedan).

Vi reserverar oss rätten att, när som helst, ensidigt ändra i dessa Allmänna Villkor samt för eventuella fel i såväl produktinformation som pris och lagersaldo. Den version av de Allmänna Villkoren som Konsumenten godkänner vid ett köp är de villkor som gäller i förhållande till det specifika köpet.

Vid frågor om Carpe Diem Beds eller våra Allmänna Villkor, vänligen vänd er till info@carpediembeds.com.

 

FÖRETAGSINFORMATION

Telefon till butik:
08 - 721 74 00 (Stockholm)

031 - 13 01 21 (Göteborg)

Öppettider butik:
Mån-Fre 10-18

Lör 11-17

Sön 11-16

Besöksadress butik:
Humlegårdsgatan 22, Stockholm

Östra Hamngatan 46, Göteborg

Fabriksadress:
Alvestavägen 77, 330 17, Rydaholm

Organisationsnummer:
556289-7941

E-postadress till butik i Stockholm:
flagshipstore@carpediembeds.com

E-postadress till butik i Göteborg:
gothenburg@carpediembeds.com

Kontakta vår kundsupport:

Telefon: 0523 66 56 60

Mån - Fre           08.00 - 18.00

Lör                   10.00 - 17.00

Sön                   11.00 - 16.00

Email: kundtjanst@carpediembeds.com

Mån - Fre           08.00 - 18.00

Lör                   10.00 - 17.00

Sön                   11.00 - 16.00

 

BESTÄLLNING, PRISER OCH AVGIFTER

Alla priser som anges i webshoppen är inklusive moms, men exklusive fraktkostnad. För prisuppgifter avseende frakt enligt våra olika leveransalternativ, se nedan under rubrik ”Leverans”.

När vi har mottagit din beställning bekräftar vi den genom ett bekräftelsemejl till den mejladress som du har angett vid beställning. Kontrollera alltid att din orderbekräftelse stämmer överens med din beställning. Om den inte stämmer överens med din beställning, hör av dig till oss omgående på 0523-66 56 60 eller på kundtjanst@carpediembeds.com .

Vi reserverar oss för att priser och avgifter kan komma att förändras på grund av omständigheter utanför vår kontroll, exempelvis valutaförändringar eller förändring i råvarupriser. Vi förbehåller oss rätten att ändra våra priser och avgifter.

 

BETALSÄTT

BETALA MED KORT
Vi erbjuder säker kortbetalning med Visa, Amex, Mastercard och Diners Club. Inga kortavgifter tillkommer. Vi sparar och registrerar aldrig känslig information, som exempelvis kreditkortsuppgifter, vi krypterar ditt kortnummer för att göra ditt köp säkert.

KLARNA
Vi erbjuder tre betalsätt via Klarna: Betala direkt (Pay now), Betala senare (Pay later) och Dela upp (Pay over time).
Läs mer om Klarnas villkor här.

Betala senare (Pay later)
Välj att betala inom 30 dagar, eller lägg till köpet på din Klarna Månadsfaktura. Fakturan skickas som e-mail efter det att varan skickats från oss.

Dela upp (Pay over time)
Dela upp ditt köp i flera betalningar. Månadskostnad och eventuella räntor och avgifter beräknas i Klarnas utcheckning.

Betala direkt (Pay now)
Betalning via bankkonto, alternativt via banköverföring.

 

ÅNGERRÄTT

Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler ger dig som konsument rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att din vara har levererats (ångerfristen), eller för det fall du beställt flera produkter, från den dag du fick den sista produkten av beställningen i din besittning. Observera dock att ångerfristen kan utnyttjas direkt efter att du lagt din beställning, och du behöver inte invänta att ångerfristen ska börja löpa.

Lagen medger vissa undantag från rätten att ångra ett köp. På Carpe Diem Beds tillverkar vi hantverkssängar med tillbehör som är specifikt gjorda för dig, så kallade ”made-to-order” produkter. Eftersom dessa varor är specialtillverkade efter dina anvisningar innebär det att vi inte kan ge ut någon ångerrätt på dessa specifika varor.

Ångerrätten gäller inte heller för varor med bruten försegling som inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl. Detta undantag innefattar exempelvis täcken, kuddar, handdukar, madrasskydd, bäddmadrasser, påslakan, örngott, lakan och liknande produkter. Om en vara av denna sort har förseglats får du inte bryta förseglingen om du vill kunna utöva din ångerrätt. Är förseglingen däremot obruten, har du rätt att ångra ditt köp enligt ovan.

Däremot gäller ångerrätten vid köp av våra accessoarer t.ex. dekorationskuddar, dofljus, sängben, samt våra bäddmadrasser ”Premium” och ”Prestige”. Vid köp av dessa produkter har du rätt till 14 dagars ångerrätt enligt ovan. Vill du utöva din ångerrätt så vänligen kontakta vår kundsupport på 0523-66 56 60 eller via epost kundtjanst@carpediembeds.com.

Har du köpt våra produkter via vår hemsida så behöver du använda dig utav returfraktssedel som medföljer din leverans. Vidare så ber vi dig att returnera din vara i originalförpackningen som postpaket eller brev. När du returnerar varan ska den vara oanvänd och ha alla produktlappar och taggar kvar. För att returnera en försändelse ska du fylla i den retursedel som finns med i din försändelse med uppgift om vad du returnerar.

I det fall du väljer att ångra och återsända hela din order och förutsatt att det inte gäller ”made-to-order” produkt(er) så kommer vi att betala tillbaka 100 % av beloppet som du har betalt för varorna. Om vikten för varan/varorna inte överstiger 20 kg så står vi även för returfraktkostnaden. Om vikten för varan/varorna överstiger 20 kg eller om varan/varorna överskrider måtten för paketleveranser står du för returfrakten. Du som kund ansvarar för att försändelsen inte är skadad när du returnerar den till oss. Spara alltid följesedeln/returfraktsedeln tills returen är avklarad.

Om din hantering av varan har inneburit en förminskning av dess värde på grund av att varan har hanterats i större omfattning än som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion, så kommer ett avdrag att göras med motsvarande belopp av värdeminskningen.

Endast produkter som har köpts i vår butik kan returneras via butiken.

Om du har frågor angående din ångerrätt, vänligen kontakta oss antingen via telefon på 0523-66 56 60 eller via epost kundtjanst@carpediembeds.com eller genom att besöka vår butik på den besöksadress som anges ovan.

 

REKLAMATION/OUTLÖSTA PAKET

REKLAMATION

I enlighet med konsumentköplagen så har du som konsument alltid rätt att reklamera en vara inom tre år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Vidare ger vi dig möjlighet till reklamation på ram och fjäderbrott upp till 25 år efter att du köpte varan, och upp till 10 år på motorhaveri vid köp av våra ställbara sängar.

Observera att om du skulle upptäcka något fel i den produkt du köpt, vare sig felet upptäcks direkt i anslutning till leverans eller vid ett senare tillfälle, är det viktigt att skadorna rapporteras till oss inom skälig tid från att du märkt eller borde ha märkt felet.

Vi uppmanar därför Konsumenten att särskilt noga inspektera varan vid mottagandet. Vi rekommenderar att du inte tar emot en produkt som är skadad, utan istället låter chauffören ta med sig denna tillbaka och ber om att den upptäckta skadan ska noteras.

OUTLÖSTA PAKET

Om det visar sig att du inte hämtar ut din försändelse inom 14 dagar från att du har fått en avi om att hämta upp din försändelse, så förbehåller vi rätten att debitera en avgift på 200 kronor. Detta motsvarar de faktiska kostnaderna för returfrakt.

 

ÅTERBETALNING

På vilket sätt du får din återbetalning på grund av att du har utnyttjat din ångerrätt eller reklamationsrätt beror på vilket sätt du valde att betala för din vara/varor, och motsvarande metod kommer användas vid återbetalning.

 

LEVERANSER

Vi levererar varor till dig som beställer i Sverige på olika sätt beroende på de varor och tjänster du har köpt av oss. Observera att vi ej transporterar varor utanför Sverige.


Accessoarer & tillbehör

Fri frakt om handlar för 750 SEK eller mer, i annat fall är fraktavgiften 50 SEK. Mindre försändelser skickas via Schenker och kan sedan hämtas hos ditt lokala ombud. Du kan också välja hemleverans. Det kostar 75 SEK 


Sängar

Sängar och tillbehör (så som madrasser, möbler eller dylikt) levereras av en av våra utvalda transportörer. Nedan finner du våra olika leveransalternativ:

1. Hemleverans Basic

När din säng eller tillbehör har anlänt till en lokal terminal så kommer du bli kontaktad för att boka leveransdag till din adress samt vid vilken tid. Utkörning sker av en (1) person och varorna levereras till tomtgräns. Observera att du själv måste bära in sängen/sängarna samt tillbehör till ditt hem.

Pris: 595 SEK

2. Hemleverans Standard

När din säng har anlänt till en lokal terminal så kommer du att bli kontaktad för att boka leveransdag till din hemadress samt vid vilken tid. Du kommer sedan att bli kontaktad av transportföretaget via SMS cirka 30 minuter innan sängen anländer (i enlighet med bestämd tid). Två personer kommer att bära in sängen/sängarna till det rum du önskar.

Pris: 1095 SEK

3. Hemleverans Silver

När din säng har anlänt till en lokal terminal så kommer du att bli kontaktad för att boka leveransdag till din hemadress samt vid vilken tid. Du kommer sedan att bli kontaktad av transportföretaget via SMS cirka 30 minuter innan sängen anländer (i enlighet med bestämd tid). Två personer kommer att bära in sängen/sängarna till det rum du önskar. Sängen/sängarna blir uppackade och monterade (ingen väggmontering är inkluderad). Packningsmaterialet tas bort och återvinns.

Pris: 1395 SEK

4. Hemleverans Guld

När din säng har anlänt till en lokal terminal så kommer du att bli kontaktad för att boka leveransdag till din hemadress samt vid vilken tid. Du kommer sedan att bli kontaktad av transportföretaget via SMS cirka 30 minuter innan sängen anländer (i enlighet med bestämd tid). Två personer kommer att bära in sängen/sängarna till det rum du önskar. Sängen/sängarna blir uppackade och monterade (ingen väggmontering är inkluderad). Packningsmaterialet tas bort och återvinns. Din gamla säng blir borttagen och skickas till återvinning (vänligen notera att endast sängen blir borttagen, ej sängram eller sängbord till exempel).

Pris: 1895 SEK

 

LEVERANSTID

 • Leveranstid på våra sängar, gavlar och bäddmadrasser med Classic Collection tyger är 7 - 8 veckor.
 • Leveranstid på våra sängar, gavlar och bäddmadrasser med Exclusive Collection tyger är 7 – 8 veckor.
 • Leveranstid på övriga produkter är cirka 2 – 10 dagar beroende på produkt och förutsatt att vi har varan i lager.

Vi reserverar oss rätten att ändra på detta. Skulle en förändring i leverans uppstå så kommer vi att informera dig om statusen.

 

TVISTER

Vid tvister som inte lyckas lösas mellan parterna, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden, http://www.arn.se eller Box 174, 101 23 Stockholm. Vi följer deras rekommendationer.

Du som är bosatt inom EU och vill framföra ett klagomål avseende en vara köpt hos oss kan även använda den onlineplattform för klagomål som finns tillgänglig på EU-kommissionens webbplats: http://ec.europa.eu/odr.

För information om vilka rättigheter du har som konsument rekommenderar vi dig att besöka Konsumentverkets hemsida; konsumentverket.se. Du är givetvis alltid fri att vända dig till domstol för att få din sak prövad.

 

KVALITETSGARANTI

Alla eventuella garantier gäller i Sverige. Alla produkter som vi säljer kan användas i Sverige. Elektriska apparater som är markerade med ett T på följesedeln har dessutom en tvåårig grundförsäkring. Information om våra garantivillkor följer alltid med våra sängar och gavlar. Har du några frågor om våra garantier så vänligen kontakta vår kundsupport.

 

MANUALER

Alla produkter som vi säljer har en manual på svenska. Om en produkt inte har en manual på svenska framgår detta av produkttexten.

 

ÖVRIGT


BEDRÄGERI

Vi polisanmäler alla bedrägerier och dataintrång samt försök till sådana. Vi förbehåller oss rätten att neka eller häva ditt köp i det fall vi har skäl att misstänka bedrägerier, dataintrång och/eller annan sorts missbruk av vår sajt. För vidare information om hur vi hanterar era personuppgifter, vänligen läs vår privacy notice.

 

Ansvar och Force Majeure

Vi ansvarar inte för underlåtelse att leverera produkt eller annan uppkommen skada som orsakas av omständigheter utanför vår kontroll (force majeure).

 

ANVISNINGAR FÖR ANVÄNDNING OCH UNDERHÅLL AV MARMORSKIVOR

Anvisning för användning av marmorskivor

1. Marmorskiva ska användas för avsett ändamål.
2. Marmorskivor ska inte utsättas för belastning av tunga föremål, inte heller för föränderligt och mekaniskt tryck. En plötslig och hård belastning kan orsaka sprickor i skivan.
3. Föremål med en värme som överstiger 100°C ska inte placeras direkt på marmorskivan.
4. Skär inte direkt på marmorskivan, då detta kan orsaka repor. Fäst särskild uppmärksamhet vid metallföremål som ställs eller läggs på marmorskivan, då vårdslös användning kan leda till att stenen blir kantstött.

Rengöring och underhåll av marmorskivor

1. Marmorskivor ska rengöras med vätskor, emulsioner och andra rengöringsmedel avsedda för rengöring av sten och användas i enlighet med instruktioner angivna på förpackningen. Om sådana rengöringsmedel inte är tillgängliga ska marmorskivan tvättas med vatten och en mjuk trasa. Om nödvändigt, kan en vätska med ett lågt PH värde tillsättas till vattnet.
Marmorskivor ska inte utsättas för långvarig exponering för medel som kan skada dem (såsom fluorvätesyra, medel med starkt alkaliska komponenter, fetter etc.)
Alla rengöringsmedel ska först testas på en liten del av marmorskivan.
2. En ren och torr yta kan impregneras med medel avsedda för sådant ändamål, i enlighet med de angivna instruktionerna. Impregnering ska upprepas regelbundet, hur ofta beror på hur ofta marmorskivan används.

 

PERSONUPPGIFTER/PRIVACY NOTICE/INTEGRITETSPOLICY

 

Dataskyddspolicy

 1. Syfte och innehåll

Hilding Anders Sweden AB (”Carpe Diem Beds”) värnar om din personliga integritet och skyddet av dina personuppgifter. Denna dataskyddspolicy beskriver hur Carpe Diem Beds behandlar och använder personuppgifterna som Carpe Diem Beds samlar in från dig när du besöker och använder denna hemsida samt hur du kan kontakta oss om du har frågor om vår behandling av dina personuppgifter.

 1. Vilka personuppgifter behandlar vi och varför?
  • Diem Beds samlar in och behandlar IP-adress som du delar med oss för att kunna ge dig en bättre upplevelse när du besöker hemsida

 

 • Carpe Diem Beds samlar också in och behandlar namn, telefonnummer, e-postadress i samband med förfrågningar avseende våra produkter och dylikt på vår hemsida (där sådan funktion finns).

 

 • Utöver ovanstående användning och ändamål, kan Carpe Diem Beds även använda dina personuppgifter för att administrera och förbättra denna hemsida, för vår interna informationsinsamling, för statistisk analys samt (i förekommande fall) för att slutföra din produktbeställning och/eller för att kontakta dig angående försäljning och som del av vår uppföljning av kundrelationer. Carpe Diem Beds använder IP-adresser för att mäta användningen av denna hemsida. Sådan mätning kan även innebära övervaka användning av hemsidan för att hjälpa Carpe Diem Beds förbättra hemsidan, personifiera upplevelsen genom att skräddarsy innehållet du ser, optimera användarupplevelse och fastställa frekvens.c

 

 1. Vilken är den legala grunden för behandling av dina personuppgifter?
  • Behandlingen av dina personuppgifter för ändamål 2.1 – 2.3 i Avsnitt 2 ovan grundar sig på Hilding Anders berättigade intresse om att förbättra hemsidan och för att analysera statistik.

 

 1. Vem har tillgång till dina personuppgifter?
  • Carpe Diem Beds har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förlust och obehörig åtkomst etc. Antalet personer som har tillgång till dina personuppgifter är begränsat. Endast personer hos Hilding Anders Sweden AB som behöver behandla dina personuppgifter har tillgång till personuppgifterna.

 

 • Carpe Diem Beds kan komma att dela dina personuppgifter med andra bolag inom Hilding Anders-koncernen nämligen, Hilding Anders International AB för att tillhandahålla tjänster så som utveckling och support av denna hemsida. Carpe Diem Beds kan också komma att dela dina personuppgifter med leverantörer och samarbetspartners som utför tjänster för vår räkning, så som Episerver AB, Revide AB, PostNord AB, Schenker AB, Xzakt Kundrelation AB, Adyen NV., tjänsteleverantör utsedd av Carpe Diem Beds, vilka tillhandahåller tjänster anslutna till denna hemsida eller dess funktioner, dock endast i den utsträckning det är nödvändigt för att kunna tillhandahålla dessa tjänster – exempelvis utveckling och support av denna hemsida.

 

 

 • Vi kommer att periodvis dela din personliga data som till exempel email och kundprofil med marknadsföringsplattformar och reklamkanaler som till exempel Facebook och Google samt andra aktörer. Vi gör det här med syftet att hålla vår kommunikation relevant på våra marknadskanaler och för att nå dig med nya kampanjer och lanseringar. Vårt syfte är även att nå nya relevanta målgrupper som har liknande profiler och möjligen samma intresse i våra produktområden.

 

 1. Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Dina personuppgifter kommer endast att sparas så länge det är nödvändigt utifrån ändamålet för vilket de samlades in. Det innebär att dina personuppgifter kommer att raderas när de inte längre behövs för att behandla en order eller förfrågan från dig, för att administrera ditt användarkonto eller för att administrera vår kundrelation. Statistik som endast innehåller anonymiserade uppgifter kan komma att sparas längre.

 1. Vilka rättigheter har du?
  • Hilding Anders Sweden AB, reg. no. 556289-7941, adress Kommendörsgatan 3A, 281 35, Hässleholm, Sverige, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Det innebär att Carpe Diem Beds är ansvariga för att dina personuppgifter behandlas korrekt och i enlighet med tillämplig lagstiftning. Peter Sturm är dataskyddsombud och kan kontaktas på sturm@hildinganders.com.

 

 • Du har rätt att veta vilka personuppgifter Carpe Diem Beds behandlar om dig och du kan begära en kopia av de personuppgifter som behandlas. Du har rätt att begära att felaktiga eller ofullständiga personuppgifter rättas och i vissa fall kan du begära att Carpe Diem Beds raderar dina personuppgifter (om, till exempel, personuppgifterna inte längre är nödvändiga för att fullgöra ett avtal med dig). Om du har lämnat ett särskilt samtycke för en viss personuppgiftsbehandling har du alltid rätt att återkalla ditt samtycke. Detta kan du göra genom de kontaktuppgifter som anges i avsnitt 3. Du har också rätt att invända mot viss behandling av dina personuppgifter och begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas. Vänligen notera att begränsning eller radering av dina personuppgifter kan resultera i att Carpe Diem Beds inte kan uppfylla våra skyldigheter enligt ett avtal med dig. Du har också rätt att få dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och överföra dessa till en annan personuppgiftsansvarig.

 

 • Om du har några frågor om hur Carpe Diem Beds behandlar dina personuppgifter eller om du vill göra gällande dina rättigheter enligt Avsnitt 2 är du välkommen att kontakta oss via e-post på info@carpediembeds.comeller via post till adressen ovan.

 

 • Om du har några invändningar eller klagomål angående hur Carpe Diem Beds behandlar dina personuppgifter har du rätt att kontakta eller lämna in klagomål hos den dataskyddsmyndighet som utöver tillsyn inom din jurisdiktion.

 

 1. ÄNDRINGAR

Om det genomförs några ändringar gällande behandlingen av dina personuppgifter kommer Carpe Diem Beds att informera dig om detta genom att publicera en uppdaterad version av denna dataskyddspolicy på www.carpediembeds.se.

 

Immateriella Rättigheter

Allt innehåll och alla immateriella rättigheter, inklusive men inte uteslutande rätten till varumärken och upphovsrätt, på carpediembeds.se tillhör oss. All användning av domänen eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av sådant innehåll i dess helhet eller delar av detta, annat än för ditt eget personliga, icke-kommersiella bruk, är förbjudet utan ett föregående inhämtat tillstånd från oss.

 

 1. COOKIES

8.1         Vad är en cookie?

En ”cookie” är en textfil som innehåller information som lagras på din dator. Cookies används av tekniska skäl för att underlätta ditt användande av hemsidan och för att vi ska kunna förbättra hemsidans funktioner. En typ av cookie är ”permanenta cookies” vilka sparar en fil på din dator som finns kvar under en längre tid. Denna fil kan därefter användas för att anpassa hemsidan baserat på dina val och preferenser. En annan vanlig typ av cookie är ”session cookies”. Session cookies skickas mellan din dator och en server för att samla in information vid ditt besök på hemsidan. Till skillnad från permanenta cookies sparas inte session cookies efter att du har stängt ner din webbläsare. Besök gärna www.allaboutcookies.org för mer information om hur cookies fungerar.

8.2         Vilka cookies används på Carpediembeds.se?

Du kan läsa mer om våra cookies på vår sida gällande Integritetspolicy (https://carpediembeds.se/integritetspolicy).

8.3         Om du vill ha mer information om hur cookies används på denna hemsida kan du kontakta oss via e-post till peter.sturm@hildinganders.com.

8.4         Hur kan du stänga av användningen av cookies?

Om du inte accepterar att ovannämnda cookies används kan du ändra din webbläsares inställningar till att antingen neka lagringen av cookies eller till att du informeras om när en hemsida vill lagra cookies på din dator. Cookies som lagrats på datorn vid ett tidigare tillfälle kan också raderas genom webbläsaren (vänligen se mer information om detta nedan i Avsnitt 8.5). Vänligen notera att nekandet eller raderingen av cookies kan resultera i att vissa delar eller funktioner på vår hemsida inte fungerar.

8.5         Hur kan du radera cookies som är sparade sedan tidigare?

Om du använder en PC och en uppdaterad version av din webbläsare och önskar radera cookies som är sparade sedan tidigare kan du trycka på CTRL, SHIFT och DELETE samtidigt. Se följande länkar för mer information om användningen av webbläsare:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Safari
 • Flash cookies

 

 1. SOCIALA MEDIER OCH WIDGETAR

Hemsidor kan använda widgetar för sociala medier vilka tillåter besökare att få tillgång till innehåll från Hilding Anders Sweden AB’s hemsida på olika plattformar för sociala medier (bland annat Facebook, Youtube, Twitter och LinkedIn). För att bättre förstå hur och vilken information som samlas in via sociala medier och vilka cookies som används av sådan tredje part hänvisar vi till gällande dataskyddspolicy för respektive plattform för sociala medier.

 

10. CARPE DIEM BEDS ACTION I GOOGLE HOME SEKRETESSPOLICY

Vänligen se nedan för information om hur Carpe Diem Beds applikation som utvecklats av LINAK A/S för att hantera ställbara sängar, använder och lagrar användarinformation.

Carpe Diem Beds har implementerat denna sekretesspolicy (“Integritetspolicy”) för Bed Action i Google Home (“Bed Control Action”). Integritetspolicyn förklarar hur Carpe Diem Beds behandlar dina personuppgifter när du använder Action.

För att använda “Carpe Diem Beds Action” måste du ladda ner Vindö (med Voice Control App) appen som ger anslutning mellan din säng och Google Home, så att du kan använda Carpe Diem Beds Action för att styra din säng via röststyrning.

Carpe Diem Beds kommer att lagra och behandla dina data i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning och på ett säkert sätt.

Carpe Diem Beds uppmuntrar dig att läsa sekretesspolicyn i sin helhet så att du förstår hur den kommer att behandla dina uppgifter och i vilket syfte.

Juridisk grund för behandling
Den juridiska grunden för vår behandling av dina personuppgifter är ditt samtycke som du lämnar när du börjar använda Appen. Om du vid något tillfälle vill återkalla ditt samtycke kan du göra det genom att radera din åtkomst till Appen.

Vilka uppgifter samlar vi in från dig
Vi samlar bara in och behandlar personuppgifter som du själv lämnar i Appen. Dessa uppgifter är följande:

- Ditt namn
- Din e-postadress
- Ditt individuella säng-ID

Dessutom behandlar vi data som genereras från din användning av Appen, till exempel sparade positioner, automatiska körinställningar, anslutningsbarhet och integrering med tredjeparts produkter. Informationen som samlas in och data som skapas med sådan information är endast avsedd att göra din användning av sängen trevligare.

Kvarhållande
Vi lagrar och behandlar dina personuppgifter så länge du använder Appen. Om du raderar ditt användarkonto eller inte använder ditt användarkonto på minst 18 månader kommer vi att radera dina personuppgifter och sluta behandla dessa uppgifter.

Var lagrar vi dina uppgifter
De uppgifter vi samlar in lagras inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) men kan också överföras till och behandlas i ett land utanför EES. All sådan överföring av dina personuppgifter kommer att ske i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning.

Vem delar vi med oss dina uppgifter till
När du använder Carpe Diem Beds Action i Google Home kommer vi att dela uppgifter om unika identifierare för din säng med Google LLC för att trigga anslutbarhet mellan din säng och Google Home.

Dock delas dessa uppgifter på en anonymiserad bas, dvs. Google kommer inte att kunna identifiera dig som person baserat på bara dessa uppgifter.
Vi kommer inte att dela några andra uppgifter som vi samlar in från dig via appen med någon tredje part.

Skydd av dina personuppgifter
App-leverantören har vidtagit lämpliga tekniska och operativa säkerhetsåtgärder för att skydda dina data mot oavsiktlig eller avsiktlig manipulering, förlust, förstörelse eller åtkomst av obehöriga personer. Vi ser regelbundet över våra säkerhetsåtgärder. App-leverantören uppdaterar de här åtgärderna för att följa med i den tekniska utvecklingen.

Dina rättigheter, kontaktuppgifter och klagomål
Du som registrerad har följande rättigheter:

- Rätten att begära information om personuppgifter som app-leverantören har om dig
- Rätten att få en kopia av dina uppgifter överförda till dig
- Rätten att begära rättelse av dina personuppgifter
- Rätten att begära att uppgifter raderas av app-leverantören

App-leverantören tar skyddet av dina uppgifter och dina rättigheter på största allvar. Om du har kommentarer eller frågor om hur app-leverantören behandlar dina personuppgifter eller om du vill få tillgång till, uppdatera, ändra eller radera några av dina personuppgifter kan du kontakta app-leverantören. Dessutom har du rätt att inge klagomål till den lokala dataskyddsmyndigheten.

11. CARPE DIEM BEDS SKILL I AMAZON ALEXA SEKRETESSPOLICY

Vänligen se nedan för information om hur Carpe Diem Beds applikation som utvecklats av LINAK A/S för att hantera ställbara sängar, använder och lagrar användarinformation.

Carpe Diem Beds har implementerat denna sekretesspolicy (“Sekretesspolicy”) för Carpe Diem Beds Skill i Amazon Alexa (“Carpe Diem Beds Skill”). Sekretesspolicyn förklarar hur Carpe Diem Beds behandlar dina personuppgifter när du använder Carpe Diem Beds Skill.

För att använda ”Carpe Diem Beds Skill” måste du ladda ner Vindö (med Voice Control App) appen som ger anslutning mellan din säng och Amazon Alexa, så att du kan använda Carpe Diem Beds Skill för att styra din säng via röststyrning.

Carpe Diem Beds kommer att lagra och behandla dina data i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning och på ett säkert sätt.

Carpe Diem Beds uppmuntrar dig att läsa sekretesspolicyn i sin helhet så att du förstår hur den kommer att behandla dina uppgifter och i vilket syfte.

Juridisk grund för behandling
Den juridiska grunden för vår behandling av dina personuppgifter är ditt samtycke som du lämnar när du börjar använda Appen. Om du vid något tillfälle vill återkalla ditt samtycke kan du göra det genom att radera din åtkomst till Appen.

Vilka uppgifter samlar vi in från dig
Vi samlar bara in och behandlar personuppgifter som du själv lämnar i Appen. Dessa uppgifter är följande:

- Ditt namn
- Din e-postadress
- Ditt individuella säng-ID

Dessutom behandlar vi data som genereras från din användning av Appen, till exempel sparade positioner, automatiska körinställningar, anslutningsbarhet och integrering med tredjeparts produkter. Informationen som samlas in och data som skapas med sådan information är endast avsedd att göra din användning av sängen trevligare.

Kvarhållande
Vi lagrar och behandlar dina personuppgifter så länge du använder Appen. Om du raderar ditt användarkonto eller inte använder ditt användarkonto på minst 18 månader kommer vi att radera dina personuppgifter och sluta behandla dessa uppgifter.

Var lagrar vi dina uppgifter
De uppgifter vi samlar in lagras inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) men kan också överföras till och behandlas i ett land utanför EES. All sådan överföring av dina personuppgifter kommer att ske i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning.

Vem delar vi med oss dina uppgifter till
När du använder Carpe Diem Beds Skill kommer vi att dela data om unika identifierare för din säng med Amazon.com, Inc. för att aktivera anslutning mellan din säng och Amazon Alexa. Dock delas dessa uppgifter på en anonymiserad bas, dvs. Amazon kommer inte att kunna identifiera dig som person baserat på bara dessa uppgifter.

Vi kommer inte att dela några andra uppgifter som vi samlar in från dig via appen med någon tredje part.

Skydd av dina personuppgifter
App-leverantören har vidtagit lämpliga tekniska och operativa säkerhetsåtgärder för att skydda dina data mot oavsiktlig eller avsiktlig manipulering, förlust, förstörelse eller åtkomst av obehöriga personer. Vi ser regelbundet över våra säkerhetsåtgärder. App-leverantören uppdaterar de här åtgärderna för att följa med i den tekniska utvecklingen.

Dina rättigheter, kontaktuppgifter och klagomål

Du som registrerad har följande rättigheter:

- Rätten att begära information om personuppgifter som app-leverantören har om dig
- Rätten att få en kopia av dina uppgifter överförda till dig
- Rätten att begära rättelse av dina personuppgifter; och
- Rätten att begära att uppgifter raderas av app-leverantören

App-leverantören tar skyddet av dina uppgifter och dina rättigheter på största allvar. Om du har kommentarer eller frågor om hur app-leverantören behandlar dina personuppgifter eller om du vill få tillgång till, uppdatera, ändra eller radera några av dina personuppgifter kan du kontakta app-leverantören. Dessutom har du rätt att inge klagomål till den lokala dataskyddsmyndigheten.

Användningsområde
Använd Alexa för att justera din Vindö-säng som styrs av appen Carpe Diem Beds Skill. Carpe Diem Beds Skill stöttar de system som Vindö använder för att justera sängens olika lägen (advanced dual actuator systems och LA18 IC advanced). Carpe Diem Beds Skill fungerar ihop med en Wi-Fi box (WiFi2LIN001) som ger sängen en internetuppkoppling.

Funktioner som är tillgängilga via Carpe Diem Beds Control Skill:

- Justera din Vindö-säng till fyra favoritpositioner (fastställs i Carpe Diem Beds appen).
- Sätt din Vindö-säng till en helt plan position.
- Stäng PÅ och AV lampan under sängen.
- Sätt PÅ och AV massagefunktionen (om denna funktion erbjuds av ditt sängsystem).