Konsten att skapa en fridfull oas

14 september 2023

Den mycket talangfulla inredningsdesignern Sidsel Garsdal har sedan 2016 stillat våra sinnen med sina poetiska Instagram-bilder. Nu har hon dekorerat sitt och sin mans sovrum med produkter från Carpe Diem Beds. Ett resultat som hon beskriver som ”en plats att drömma – natt som dag”.

I denna välspelade symfoni av design och komfort har jag funnit min fristad.

"När det kommer till inredningsdesign dras mitt hjärta mot det mjuka, ljusa, luftiga och otvivelaktigt feminina. Jag fascineras av kontrasten mellan gammaldags charm och modern elegans. De exklusiva erbjudandena från Carpe Diem Beds inkarnerar denna harmoniska förening på ett underbart sätt."

"Som inredare strävar jag efter att skapa en atmosfär som utstrålar lugn och skönhet. För mig är sovrummet en fristad – en plats där färger smälter samman sömlöst och lugnar sinnena. Jag tog faktiskt med mig textilproverna från Carpe Diem Beds till färgaffären för att förvissa mig om att allt skulle matcha perfekt."

En förening av kontraster

När Sidsel för första gången fick syn på sängstommen Rörö från Carpe Diem Beds, blev hon förtjust i hur den med modern minimalistisk finess ramade in själva essensen av både stil och komfort.

"Rörö erbjuder inte bara en god nattsömn, den är en konstnärlig skulptur som drar uppmärksamhet till rummet. Sedan har vi de stilfulla, slimmade sängborden i stål – a match made in designheaven! Och på det har vi tyget Tammaro Smoke med sin tidlösa och klassiska design som så harmoniskt samexisterar med de rena linjerna i sängen. Kontrasten ger liv åt min vision av ett sovrum som är minimalistiskt och mjukt voluminöst på samma gång. Till och med mitt älskade gamla sminkbord har hittat sin plats här!"

Balsam för både hjärta och hjärna

I sin strävan att skapa en lugn oas, har Sidsel funnit fler självklara val i Carpe Diem Beds exklusiva utbud.

Mjukheten i täckena är som en kokong som sveper in mig i värme och komfort. För att inte tala om dofterna. Doftljusen från Carpe Diem Beds väcker mina sinnen och förvandlar vårt sovrum inte bara till en nattlig fristad, utan till ett himmelrike för återhämting och total avkoppling.”

Samtidigt finns det en praktisk faktor som inte får förbigås. Konsten att sova kräver mer än bara estetik.

Här triumferar Carpe Diem Beds åter igen. Tack vare möjligheten att välja olika fasthet i en och samma madrass, kan både jag och min man få exakt den kroppssupport vi behöver där det betyder som mest. I denna välspelade symfoni av design och komfort har jag funnit min fristad.