Gästen i första rummet

20 february 2023

Louise Hjorth – inredningsdesigner, influenser och årets trendsättare inom inredning i Sverige 2020 – är känd för sin omisskännliga smak, lyxiga inredningsstil och känsla för detaljer. Endast det bästa är bra nog, vilket även hennes gäster får uppleva.

Tillsammans med Carpe Diem Beds har Louise möblerat sina gästrum med syftet att få sina besökande att känna sig hemma och sova riktigt gott. Här får vi chansen att bli inspirerade av Louises djupa kunskap kring hur man förvandlar ett vanligt rum med golv och några väggar till en personlig oas för gästerna att varva ned i och njuta av.

"Kom ihåg att hålla den mesta av inredningen inom samma färgskala. Dåkan du lägga till personlighet med speciella föremål, mönster och färger utan att det för den skull upplevs som rörigt.”

Gör det personligt

När Louise inreder ett gästrum tänker hon på det som sitt eget sovrum.

"Eftersom du vill att dina gäster ska känna sig hemma och välkomna, ska du själv vilja sova där. Och för mig handlar det om att hålla det enkelt och stilrent. Börja med en lugn och neutral färgskala som går ton i ton. På så sätt skapar du den stillsamma stämning som lugnar och gör att du kan slappna av."

För att skapa en avkopplande atmosfär är det också viktigt att minska ljudnivån, och enligt Louise är textilier såsom gardiner, kuddar och mattor perfekta. Dels absorberar textilier ljud och dels kan man skapa en personlig känsla i rummet med dem.

"Kom ihåg att hålla den mesta av inredningen inom samma färgskala. Då kan du lägga till personlighet med speciella föremål, mönster och färger utan att det för den skull upplevs som rörigt. "

Ett sätt att ytterligare förstärka den fridfulla känslan är att använda dubbla gardiner. Mörkläggningsgardiner för en god nattsömn och skira gardiner som skapar avskildhet samtidigt som de låter solljuset strila in under dagen.  

Men viktigast för Louise är att kunna erbjuda sina gäster en riktigt bra nattsömn.

“Som att lägga sig ner på mjuka moln”

Eftersom Louise vill att hennes gäster ska ha samma komfort som hon själv, använder hon sin egen erfarenhet som referens.

"För ett tag sedan köpte jag en Skaftö dubbelsäng från Carpe Diem Beds. Jag blev stum av häpnad! Det var, och är fortfarande, som att lägga sig ned bland mjuka moln, samtidigt som man har ett perfekt stöd för kroppen. Nu sover jag bättre än någonsin."

Så för det mindre gästrummet valde Louise en Malö enkelsäng och för det större en Sandö dubbelsäng. Louise valde båda med hårdhet medium för att passa så många av hennes gäster som möjligt.

To create that luxurious feeling, Louise also chose the mattress topper Luxury, Lod chrome bed legs and Solö headboards for both beds. Everything dressed in the sophisticated Kendari Seal fabric from the Romo Group.

För att få till den där verkligt lyxiga känslan valde Louise också bäddmadrassen Luxury, Lod kromade sängben och Solö sänggavlar för båda sängarna. Allt klätt i det sofistikerade Kendari Seal-tyget från Romo Group. 

Fullända med fjäderlätta kuddar och täcken

För att fullborda den ultimata sömnupplevelsen är sköna kuddar och täcken också ett måste. Carpe Diem Beds använder bara det allra bästa europeiska gåsdunet eller mullbärssilket som tar komfortkänslan till en helt ny nivå. Det är som att få den perfekta kramen - och alltid anpassad till din kroppstemperatur. Inte för varmt och inte för kallt. Perfekt!

Som kronan på verket bäddade Louise sängarna med de exklusiva sängkläderna Vindstilla. Lenheten i det utsökta mullbärssilket är så lugnande att hennes gäster aldrig kommer att vilja lämna sängen igen. Som sagt: gästen i första rummet!