Extravagant sovrumsmakeover i Villa Sparflo

21 september 2023

När Qaroline Nähl skulle välja säng till sovrummet i Villa Sparflo, valde hon Limited Design Edition Sandö från Carpe Diem Beds. Med sitt klassiska hundtandsmönster, invävt i mjuk chenille från Romo Group, utstrålar sängen både elegans och komfort.

“En fristad för hela familjen, inklusive hunden”

"Vårt hem är som en canvas av minimalism prytt med en jordnära färgpalett, samtidigt som inredningen utmanar estetikens normer. Varje möbel ska fylla sin plats – och det gör verkligen klassiska Sandö."

När de planerade sin fristad ville de skapa en plats där hela familjen kunde samlas och hämta ny energi.

"Vi ville skapa ett sovrum som gav oss utrymme för avslappning och återhämtning. Med små tassande barnfötter och en lurvig liten vän som söker tröst i natten, ville vi att hela sovrummet skulle vara som en omfamnande kram där både funktionalitet och estetik fick plats. Och hundsängen i samma hundtandsmönster är verkligen pricken över i!"

”Varje möbel ska fylla sin plats – och det gör verkligen klassiska Sandö.”

En sömnsensation

Men stil är inte allt. En säng har även ett annat viktigt syfte. Den ska erbjuda en bekväm och avlastande plats att sova och vila på, så att du vaknar utvilad och redo för en ny dag.

"Sandö vaggar kroppen som i en varm omfamning och ger oss natt efter natt lugn och energigivande sömn. Madrassens responsiva och precisa support tar hänsyn till bådas våra individuella behov. Det är verkligen en bra investering för både kropp och själ."

Alla goda ting är tre

När det kommer till att skapa en helhet har Qaroline ett tips; låt tre av dina mest älskade saker genomsyra hela hemmet. På så sätt skapar du en sammanhållande röd tråd som ger balans och lugn.

"Kontinuitet är viktigt när man inreder. Oavsett om det är en speciell nyans, en textur eller ett tyg. Repetitionen knyter samman helheten och skapar ett harmoniskt lugn genom hemmet. Är du som oss och gillar att förändra ofta, är mitt råd att låta basen utgöras av klassiska naturinspirerade toner. Sedan kan du experimentera med starkare accenter som fångar uppmärksamheten och skapar ett unikt hem"

En bestående balans

När Qaroline försöker beskriva det slutliga resultatet av deras nya sovrum lägger hon ännu en gång fokuset på sängen och beskriver det som själva hjärtat i deras personliga paradis.

"Uttrycket i Sandö lockar verkligen på uppmärksamhet. Den omfamnade oss som en stor kram medan 'Jackie Dalmatian'-tyget, tidlöst men djärvt, pryder sängen på ett rent konstnärligt sätt. Vårt nya sovrum är en inkarnation av perfekt balans mellan vår personliga stil och behovet av hög komfort – en fristad för alla, inklusive hunden."